Σχετικά με μας

Depositphotos_5896747_original.png

Ποιοί Είμαστε

sxetikameemas-1

Είμαστε η οικογένεια Βλαχου και ιδρύσαμε την  Olivetech, ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο που βρίσκεται στην πανέμορφη περιοχή του Γαλατά Τροιζηνίας. Ιδρύσαμε την επιχείρησή μας το 2020, αλλά η εμπειρία μας στον τομέα της καλλιέργειας ελιών μας έχει  δώσει τη δυνατότητα να κατανοούμε εις βάθος τα μυστικά της παραγωγής ελαιολάδου υψηλής ποιότητας.

Depositphotos_5896747_original.png

Οι Υπηρεσίες μας

sxetikameemas-2

Στην Olivetech, προσφέρουμε ψυχρές εκθλίψεις ελαιοκάρπου, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας γενιάς. Οι τεχνολογίες που εφαρμόζουμε διασφαλίζουν ότι η διαδικασία ψυχρής εκθλίψεως είναι όχι μόνο  αποτελεσματική αλλά και φιλική προς το περιβάλλον, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά και την απαλή γεύση του ελαιολάδου.

Depositphotos_5896747_original.png

Η Τεχνολογία μας

olivetech-poioi-eimaste-final

Τα μηχανήματά μας είναι της εταιρίας Alfa Laval, γνωστή στον χώρο της ελαιοκομίας και όχι μόνο, έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν τη μέγιστη απόδοση και ποιότητα. Μπορούν να διαχειριστούν
κάθε φάση της διαδικασίας, από την παραλαβή του ελαιοκάρπου μέχρι την τελική εμφιάλωση του ελαιολάδου. Επιπλέον, τηρούμε αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία του προϊόντος και του καταναλωτή.

Depositphotos_5896747_original.png

Η Εμπειρία μας

olivetech-h-empeiria-mas-final

Η προηγούμενη ασχολία μας με την καλλιέργεια ελιών μας έχει προσφέρει τη γνώση και την κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι  παραγωγοί. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις  απαιτήσεις που χρειάζονται για να επιτύχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα, και σκοπός μας είναι να παρέχουμε σε κάθε πελάτη μας την εξαιρετική ποιότητα που του αξίζει.

Στην Olivetech, πιστεύουμε στην ποιότητα και την αειφορία. Η αποστολή μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα που δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και υγιεινά, διατηρώντας παράλληλα τη σύνδεση με την τοπική παραγωγή και την παράδοση. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ελαιοτριβείο μας και να γευτείτε τη μοναδικότητα του ελαιολάδου μας. Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε και να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ψυχρή εκθλίψη του ελαιοκάρπου.

Depositphotos_5896747_original.png

Ελαιοτριβείο

Η παραγωγική διαδικασία στο ελαιοτριβείο ξεκινά με την παραλαβή του ελαιοκάρπου, όπου σε συνεργασία με τους παραγωγούς, γίνετε ποιοτικός έλεγχος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου και να παραμείνουν αναλλοίωτα τα χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του (οξύτητα, σταθερές Κ, άρωμα, γεύση κλπ).

Η ελαιοποίηση της ελιάς ξεκινά από το σιλό ελαιοκάρπου, μεταφέρεται σε αποφυλλωτήρια , όπου κατά την διαδικασία αυτή αφαιρούνται τα ξένα σώματα (κλαδιά και φύλλωμα), ενώ στη συνέχεια ο καρπός περνά από πλυντήριο όπου και ξεπλένεται με νερό πιστοποιημένο από την ΕΥΔΑΠ το οποίο και ανανεώνεται συνεχώς, ανάλογα με τις ημερήσιες παρτίδες.

Στο επόμενο στάδιο, ο καθαρός ελαιόκαρπος οδηγείται σε σφυρόμυλο (σπαστήρα) όπου πολτοποιείται. Έπειτα, ο πολτός που αποτελείται από τον φλοιό, τη σάρκα, το κουκούτσι και τους χυμούς μαλάσσεται σε ανοξείδωτα διαμερίσματα (μαλακτήρες) για 35′- 45′ με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 27°C (ψυχρή έκθλιψη), προκειμένου να επιτύχουμε τη ομογενοποίηση του πολτού.

Στη συνέχεια, ο πολτός οδηγείται σε οριζόντιο φυγοκεντρικό διαχωριστήρα (decanter) όπου πραγματοποιείται ο διαχωρισμός υγρών και στερεών (2 φάσεις), χωρίς την προσθήκη νερού αραίωσης και επιτυγχάνουμε την καθαρή αποχύμωση του πολτού της ελιάς. Το τελευταίο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας επιτυγχάνει τη διαύγαση του ελαιοχυμού που πήραμε από το decanter, ο οποίος πραγματοποιείται σε κάθετα φυγοκεντρικά μηχανήματα (διαχωριστήρες).

Εφόσον παραχθεί το ελαιόλαδο μετά από συνολική διαδικασία μίας – μιάμιση ώρας (αναλόγως την ποσότητα του ελαιοκάρπου), αυτό φυλάσσεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές τροφίμων και σε σύντομο χρονικό διάστημα φιλτράρεται (με φίλτρα συμπιεσμένου χαρτιού) προκειμένου να διασφαλισθεί η ποιότητά του έως την εμφιάλωσή του